MERU SportCare DEO lábdezodor – Vége a lábszagoknak!

2022.10.19
MERU SportCare DEO lábdezodor – Vége a lábszagoknak!

Mindenki érezte már kellemetlenül magát az öltözőben a futás utáni lábszag miatt. A kellemetlen szag azonban nem kell, hogy adottság legyen – egyszerű eszközökkel igenis könnyen leküzdhető, sőt, a cipők jó illatát sem lehetetlen megtartani. Ráadásul ehhez mindössze néhány praktikára lesz szükség, no meg a MERU SportCare lábdezodorára.

Probléma a lábszaggal – sokakkal előfordul

A lábszag hétköznapi körülmények között is előfordulhat, azonban ha sportolókról van szó, különösen gyakran találkozhatunk vele. A lábszagot a láb izzadása, pontosabban az izzadtságban és az elhalt hámsejtekben elszaporodó baktériumok okozzák. A mindennapokban több dolog is okozhatja a jelenség kialakulását, ideértve az idegességet, a hormonszint ingadozását, különböző fertőzéseket, de akár azt is, ha túl sokáig hordjuk ugyanazt a cipőt. Sportolók esetében ugyanakkor maga a fokozott aktivitás okozza az erősebb lábizzadást.

Mit tehetünk a lábizzadás ellen?

Akár amatőr futókról, akár profi sportolókról van szó, nem szabad, hogy a teljesítményt önértékelési problémák befolyásolják. Erre fejlesztették ki az olyan lábdezodorokat, amelyek megszüntetik a lábizzadás okozta kellemetlen szagokat, sőt, akár a sportcipőknek is jó illatot biztosítanak. De hogyan is működnek ezek a termékek?

A lábdezodorok kettős hatású készítmények: egyszerre kötik meg a szagot okozó kémiai anyagokat, illetve tartják szárazon a lábat. Egy hatékony lábdezodor segít visszafogni az izzadtság termelését, így nem kell tartani a fokozott baktériumtermelődéstől sem.

Erre figyeljünk lábdezodor vásárlása előtt

Lábdezodor vásárlásakor érdemes körültekintően eljárni, hiszen a megfelelő termék kiválasztása jelentős pozitív hatással lehet a sportoló közérzetére és így akár teljesítményére is.

A legfontosabb szempontok:

  • Természetes vagy szintetikus: a MERU SportCare DEO lábdezodorja teljes mértékben vegán készítmény, amely frissítő citrussal, ricinusolajjal, mesterséges színezékek nélkül segíti a lábak és a cipők felfrissítését.
  • Kiszerelés: kisebb kiszerelésben kapható, így bárki egyszerűen magával viheti edzésre.
  • Hatásfok: a Meru SportCare DEO lábdezodort és cipő sprayt igény szerint akár naponta kétszer-háromszor is használhatjuk, így biztosítva az izzadtság- és lábszagmentes sportolás lehetőségét egész nap.

Figyelj oda a láb- és cipőápolásra is!

Bár a lábdezodorok sokat segíthetnek, természetesen a kellemetlen lábszagok csak akkor tüntethetők el teljes mértékben, ha odafigyelünk a higiéniára. Futás előtt és után is érdemes lábat mosni, és a használt zoknit külön tárolni a cipőtől. A kellemetlen szagok megelőzéséhez néhány hetente mindenképpen tisztítsuk ki a lábbelinket is.

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Sportkrémek