Melyik nőtípushoz milyen edzésforma illik?

2020.08.05
Melyik nőtípushoz milyen edzésforma illik

Tapasztalataim szerint nem mindig jósolható meg, hogy kinek melyik edzés válik be, de nagy átlagban azért kijelenthető, hogy van összefüggés az egyes személyiségjegyek és a választott sportágak között.

Analitikus, agyalós nők:

Ők olyan sportágat választanak, amely egyedül is végezhető, hosszan tart és olyan terhelést eredményez, amely el tudja terelni őket a gondjaiktól. A legtöbb ultra-, illetve terepfutó közülük kerül ki.

Hatékony, gyors, praktikus nők:

Az uszodában találkozom a legtöbb ilyen nővel, akiket az uszoda, a gyors készülődés kötöttsége nem billent ki az egyensúlyukból. A triatlonosokra ez ugyanúgy jellemző, hiszen nekik az úszóedzések mellé még a futó- és kerékpáredzéseket is be kell iktatni.

Kényelmes, kifinomult nők:

Ők nem szeretnek tartósan vagy nagyon a komfortzónán kívülre kerülni, ezért olyan edzésformát választanak, amely ugyan megdolgoztatja őket, de még a saját tűréshatárukon jelentősen belül. A könnyebb csoportos órákon találkozhatunk velük.

Nyughatatlan, vezető típusú nők:

Mindig újra vágynak, nem elégszenek meg a már ismert ingerekkel, ők azok, akik mindig az első között próbálnak ki új dolgokat, jelenleg a crossfit teremben lelhetők fel.

Tudatos, kontrollált nők:

Van mozgásterük, több sportágat űznek egyszerre, mindegyikben jól érzik magukat. Szeretik feszegetni a határaikat, de a sport számukra azt jelenti, ami, nem pótcselekvésre használják a mozgást.

Bármelyik sportágat is választod, alakformáló, narancsbőr elleni sportkrémeink támogatni fognak a céljaid megvalósításában. 

Fotó: Men's Journal

Pinterest
Termékek