Laz szenvedős futását a Hot mentette meg

2020.10.19
Laz szenvedős futását a Hot mentette meg

Mészáros László, a Meru csapat tagja a hétvégén Ausztriában versenyzett. Az előzmények ellene szóltak, kevesebb, mint egy héttel a futam előtt az egyik fogával adódott gond. A gyulladás a rajtig elmúlt, de Lacit óvatosságra intették a történtek. Olvassátok el Laz The Spartban beszámolóját!

 

 

„34 km várt rám, 1400 méter szintemelkedéssel.

Mert mikor nevez az ember a leghosszabb távra, ha nem ilyenkor?

Nem toltam túl, nem feszegettem a határaimat, de azt sem mondhatom, hogy elengedtem. Amolyan „szeretem a futást” futás volt, felismertem ugyanis, hogy csúcsteljesítményre most nem lehetek képes, de tiszteltem a távot, a terepet és a mezőnyt.

Nem feszültem rá az eredményre, habár előtte fejben nagyon összeraktam az egész versenyt. De a körülmények újak voltak. Ez most nem Spartan, hanem terepfutóverseny volt, ebben a műfajban is egyre többet versenyzek, csakhogy nem az osztrák mezőnyben.

A Lindkogel Trail megmutatta, hogy ez teljesen más dimenzió. A mezőny rendkívül kemény volt, ilyen körülmények között akkor sem állhattam volna dobogóra, ha a legjobb formámat hozom, de ettől most – nyilván nem csak az említett okok miatt – elmaradtam.

Azért a végén, amikor 6 km van hátra és egy irdatlan hosszú betonos részén 4'35-ös tempónál négy osztrák folyamatosan beszélgetve utolér... Hát, na! Eldurrant az agyam.

De hármat azért csak állva hagytam a végén…

Mondanom sem kell, hogy egy ilyen nehéz versenyen mennyire jól jött a Hot bemelegítőkrém, a verseny után pedig a Help regeneráló hozott felfrissülést.

A futásom számokban:

Lindkogel Trail - Super Táv

????‍♂️ 34 km

⏱️ 3:21:49

⛰️ 1400 méter szint

???? Korosztályban: 12. hely (59-ből)”

Termékek