Ezért közlekedj kerékpárral!

2022.09.08

Szerencsére a rendszeres sportolás egyre elterjedtebb hazánkban is, és egyre többen vannak, akik törekednek a mindennapos mozgásra. A mindennapos mozgás megvalósítása azonban az elhatározást követően is komoly akadályokba ütközik. Ilyenkor következik ugyanis a logisztika, hogy hogyan is lehet ezt megvalósítani úgy, hogy az élet többi területe se „szenvedjen kárt”. Reggel? Este? Ebédidőben? Mégis mikor?

Közlekedj kerékpárral!

Az egyik legjobb módja a mindennapos mozgásnak, ha a munkába járáshoz a kerékpárt választjuk. Hihetetlennek hangzik, de akár több 10 kilométeres távokon is tud hasonlóan gyors lenni, mint az autó, és még csak nem is kell agyon hajtanunk magunkat. Nagy városokban, ahol a reggeli forgalom egyre durvább, még egy komótosan tekerő kerékpáros is villámgyorsnak számít a dugóban araszoló autók között. Persze nem árt, ha nem szó szerint a kocsik között kell lavírozni, célszerű olyan útvonalat választani, ahol van kerékpárút.

Távolság

Sokan ódzkodnak a közlekedés ezen módjától, és mindenféle indokkal lebeszélik magukat róla, pedig a legtöbb ilyen indok bőven a kezelhető határon belül marad. Az első és legtöbbször hallott dolog az az, hogy „messze lakom, elfáradok mire odaérek, és a hazamenetelről ne is beszéljünk”. Való igaz, hogy a hozzászokás nem fog egyik napról a másikra megtörténni, azonban sokkal gyorsabban bekövetkezik, mint azt a legtöbben gondolják. Egy fél óra és óra közötti távhoz (5, 10 vagy akár 20 km) 1-2 héten belül hozzászokunk, és szinte már észre sem vesszük, hogy nem a kocsiban ülünk. Valós problémát jelenthet főleg nagyobb távokon a kidörzsölődés, amire a Meru Guard kidörzsölődés elleni krém tökéletes megoldást nyújt.

Időjárás

A következő indok az időjárás. Mi van, ha esik, vagy ha hideg van? A válasz az, hogy semmi. Egy jól karbantartott, sárhányóval felszerelt kerékpár egy jó minőségű vízálló kerékpáros ruházattal kombinálva szinte bármilyen időjárásban elvisz A-ból B-be anélkül, hogy ez bármiféle gondot okozna. Egyébként meg, ha szakadó esőben néha felülünk a buszra, az sem tragédia.

Izzadás

A harmadik és egyben legmeggyőzőbb indok az izzadás. „Büdösen nem mehetek be a munkahelyre”. Ez az a dolog, amiben a legtöbb ráció van, azonban tudni kell azt, hogy megfelelő higiénia mellett az a bizonyos bűz a legtöbb esetben bőven a kezelhető határon belül marad. Főleg, ha megtanuljuk kontrollálni a sebességünket, és idő közben egy kis állóképességet is magunkra szedünk. Egy szett váltó alsó réteg pedig mentőövként minden munkahelyen elfér a fiókban, ha nagyon nagy a baj, egy gyors csere csodákra képes.

Láthatjuk tehát, hogy nem olyan ördögtől való dolog kerékpárral járni dolgozni, egy próbát mindenképpen megér! Amikor pedig már nagyon fáradtnak érezzük a tagjainkat, be lehet vetni a Meru regeneráló termékeit, hogy másnap is legyen kedvünk bringára pattanni!

Sportkrémek