Ezért jó, ha sportol a gyerek!

2020.10.28
Ezért jó, ha sportol a gyerek!

Már két hónapja megy a tanév – még ha a vírushelyzet minden olyan bizonytalan is -, és lassan kialakultak a gyerekek különórái is. Sok szülő félti a gyerekét a sporttól, nem akar belőle versenyzőt. Nézzük, jogos-e az aggodalom és vegyük sorra azt is, hogy mi szól a sport mellett.

 

Sportoljon a gyerek, vagy sem? – hangzik el gyakran a kérdés. A szülők többsége félti a gyerekét az élsporttól, a hobbiszintű sportolás azonban nem mindenhol tűnik komolynak, a dilemma tehát tovább mélyül. Akadnak olyan egyesületek, ahol nem pártolják az amatőr sportolást, de egyre gyakoribbak azok a klubok is, amelyek kifejezetten az amatőr sportra szakosodtak.

Szerintünk az, ha egy gyerek kicsi korban elkezd sportolni, akár versenyszerűen – ha a szülő nem elégedett az amatőr klubokkal -, nem jelenti azt, hogy az élsportra teszi fel az életét. Az élsporttal járó pozitív hatásokból viszont maradéktalanul részesül, ami csak az előnyére válik.

Néhány év intenzív sportolás, az alapok megteremtése után vissza lehet venni a tempóból, ha nagy a terhelés és sok a sportra fordított idő, át lehet menni a hobbisportolók közé, de így is megfizethetetlen az, amit a mozgástól kap a gyerek.

Az egészségesebb test és szellem mellett mik ezek a pozitív hozadékok?

  1. Megtanulja beosztani az idejét, hatékonyabban végzi el a feladatait
  2. Kialakul benne a csapatszellem, megtapasztalja, hogy milyen érzés másokért is küzdeni
  3. Elsajátítja a sport egyik lényegét: ha dolgozik, annak meglesz az eredménye
  4. Javul a kudarctűrő-képessége
  5. Megtanulja tisztelni az ellenfelét, az edzőjét és saját magát
Pinterest
Termékek