Egészségesek között lett második a vesetranszplantált Gergő

2020.10.07
egészségesek között lett második a vesetranszplantált gergő

A hősök köztünk élnek. Talán épp a szomszédban, vagy egy közeli utcában laknak, olykor a közértben is összefutunk velük, de nem tudjuk, hogy hősök. Nincs rájuk írva az a küzdelem, amin átmentek.

Mezei Gergő László is az.

A 32 éves fiatalember úgy sportol nap, mint nap, hogy közben kétszer is veseátültetésen esett át. Évek teltek el az életből úgy, hogy dialízisre járt, nem hogy sportolni, de hétközanpi életet sem tudott élni. Fájdalom, szenvedés, lemondás, veszély, életveszély… ez jutott neki, de ő nem törődött bele.

Gergő ma már sikeres atléta, tízszeres világ- és Európa-bajnok atléta (a képen balra).

Nemrégiben azonban egy akadályversenyen is bizonyított, mégpedig az egészségesek között: korosztályában a 10 km-es távon a második helyen végzett!

Döbbenetes teljesítmény, és persze amellett, hogy Gergő büszke a sikerére, igazából ez a verseny is csak a további céljait szolgálja. Mivel úgy érzi, hogy a felsőteste – tekintve, hogy futásban és kerékpározásban remekel – viszonylag gyengébb, az akadályokkal tarkított, ügyességinek is mondható terepversenyek amolyan felkészülési programoknak is nevezhetők.

És persze arra is jók, hogy a járvány miatt feje tetejére állt világban motiválják az embert. A hivatalos atlétikai versenyeken mind törölték, Gergő azonban szeretne formában maradni. Ezek az alkalmak nem csak célt adnak neki, ösztönzik, de az erő és állóképesség megtartásában is segítenek.

„Ez az időszak az alkalmazkodásról és az újratervezésről szól, példamutatásommal szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy vannak helyzetek, amikor semmi sem úgy alakul, ahogy elterveztük, de attól még az a dolgunk, hogy talpon maradjunk és menjünk tovább az utunkon…”

Pinterest
Termékek