Edit elárulja, hogyan kell télen futni

2021.01.21
Edit elárulja, hogyan kell télen futni

Fűrész Edit, a Meru csapat tagja téli futótanácsokkal lát el minket, de valójában ezeket a tapasztalásokat és bölcsességeket magának gyűjtötte össze. De meglátjátok, jól jönnek nekünk is.

 

„A legjobb lesz, ha háztól házig futsz, akkor nincs az odaérésig, meg aztán a befejezés és a forró zuhany között megfagyás. Ha mégsem így alakul, akkor plusz kabát, esetleg száraz váltóruha javallott.

Azért, hogy ne a semmiből szaladj neki, melegíts be kicsit előtte, ugrándozz is, vagy akár végezz el egy 10 perces minitornát otthon. Sokkal jobban fog esni a futás is utána.

A hideg mértékétől függően kend be magad (a lábad) bemelegítőkrémmel. Ne feledd, neked ilyenkor is elég a Warm (más meg nyáron is bírja a Thermót), és úgy kencézd magad, ahogy már kitapasztaltad, hogy miként jó.

Ha napos-meleg tél van, és esélyes, hogy trikóra vetkőzöl, akkor számíts előre erre, és kerüljön egy kis Guard a hónaljhoz, különben utólag fájni fog. Ha hosszú futásra készülsz, akkor pedig a lábujjakat is érdemes kicsit bevaxolni a Guarddal - a vízhólyagok kialakulását elkerülendő.

Emelkedők vagy tempós futás vár rád?

Nem árthat egy kis Magnézium olaj spray, jó lesz a vádligörcs ellen, de akár magaddal is viheted biztonsági tartaléknak, simán elfér a zsákodban (és annyira még fel is lehet hajtani a nacit).

Öltözz rétegesen, se alul-, se túlöltözni nem jó, viszont a több réteggel tudsz “játszani”, és például egy vékony kabátot könnyen tudsz fe-levenni közben, és kicsire össze is tudod csomagolni, ha épp nem kell. Aztán visszamelegedni megint felveheted pár percre is akár.

Nyugodtan csapj a nyakadba egy vékony csősálat legalább, maszk helyett és szél ellen is jó.

És kesztyű! Nehogy megint lefagyjon a kezed (mint mindig…). Bár lehet, nem ártana inkább a praclikra is némi Warm!

Az edzés a nyújtással ér véget, ezen télen se spórolj!

Lehet, hogy a meleg zuhany még ad egy utolsó löketet a bemelegítő krémnek, de akár ennek hűtésére, akár az izomláz elmulasztására is jót tesz a Help.

Ha neadjisten sikerült elesned (pl. csúszós erdei lejtőn ilyenkor nem szégyen), jöhet az SOS, megviselt bokák, térdek, csípő kezelésére nyugodtan masszírozz be a Flexből.

Ezek után nincs is már más dolgod, csak csinálni egy jó teát, kitölteni az edzésnaplód, és a jól megérdemelt pihenésedet tölteni.”

Pinterest
Termékek