Dávid soha nem élvezte ennyire az edzéseket

2020.12.03
Dávid soha nem élvezte ennyire az edzéseket

Darabos Dávid, a Meru csapat tagja, ultrafutó, sportmasszőr, az elmaradt versenyek miatt máshogyan teljesítette ezt a évet, mint ahogy eltervezte. Nehezen találta meg a számára ideális megoldást, de úgy tűnik, végre rajta van azon az úton, amely a jövő évi sikerekhez vezet.

 

„Az ősszel megbeszélt taktika, hogy instant körökkel pótoljuk az Ultrabalatonig kiesett versenyeket, tökéletesen bevált. Októberben és novemberben teljesítettem is a Vérkört (77km 1600m+) és a Vörös Lidérc kört (83km 1700m+).

Nagyon sok tapasztalatot kell még gyűjtenem az ilyen típusú terhelésekről, hogy oda merjek állni a rajthoz májusban, de úgy érzem, napról napra jobban ismerem magam. Ami biztos, hogy fázós vagyok, ezért évszaktól függetlenül cipelem magammal a bemelegítő krémeimet.

A fent említett ultrákon egyértelmű volt, hogy Thermót fogom használni. Nálam ilyen időben már nem kérdés, de az a tapasztalatom, hogy másnál még nagy a bizonytalanság. Nem véletlen létezik 3 erősség. Azt ajánlom próbáljátok ki mindhármat, mert nagyon nem egyformák!”

 

Dávid a legerősebb Thermo bemelegítőkrémet használja jelenleg, annál eggyel gyengébb a Hot bemelegítő, amely sokaknak ebben a nulla fok körüli időben még elég. A legenyhébb a Warm, amely kevésbé hideg időkre ajánlott és viszonylag rövidebb sportolások esetén, de akad olyan versenyző, aki Warm bemelegítőkrém használatával vészeli át a telet.

Sportkrémek