Börzsönyi KörbeJáró Losonc Timi szemével

2021.05.14
Börzsönyi KörbeJáró Losonc Timi szemével

Losonc Timi, az MFSE terepfutója, a Meru csapat tajga az utóbbi hetekben bejárta A Kör útvonalát, meg egy picit többet, hogy a nagy vállalásra felkészüljön, a terepet minél jobban megismerje. Timi május 23-án rajtol a 152 km-es kihívásra, most a felkészüléséről mesél nekünk.

 

„A Kör. Börzsöny. Hallottál már róla? TheCsanya és Andrew közös ötlete alapján nem másról van szó, mint egy 152 km hosszú, 7100 méter szintemelkedést tartalmazó körről a Börzsönyben. Egyedül vagy párban, segítővel vagy anélkül teljesíthető az útvonal, amelyre 30 óra áll rendelkezésre. Kvalifikáció azért kell, hogy be tudj nevezni és van néhány szabály, amit be kell tartani, ezeket itt tudod elolvasni részletesen: https://terepfutas.hu/a-kor/.

Valójában…. ennyi?! Na jó, azért nem ilyen egyszerű a képlet. Az útvonal szinte végig jelölt turista utakon halad, azonban nem az OKT-ről van szó, amikor csak a kék jelzést kell követni. Itt bizony 60-nál több jelzésváltást kell ügyesen teljesíteni. Az útvonal technikás, meredek, sziklás, patakátkeléses, mászós, kevésbé járt ösvényeket is rejteget bőven. Mindezek mellé jön az a bizonyos időjárási összetevő, ami ellen tényleg nem lehet semmit se tenni. Azt befolyásolni nem tudod. Ha becsületesen bejárod az útvonalat, testileg és lelkileg úgy érzed, hogy készen állsz rá, akkor is lesz egy tényező, amire nincs ráhatásod. A többi tényleg rajtad múlik.

Az én KörbeJáró történeteimben, amelyeket itt összegyűjtöttem egy csokorba: https://linktr.ee/losonctimi, arról számoltam be, hogy 5 részletre szeletelve, hogyan ismerkedtem meg az útvonallal. Voltak hosszabb szakaszok, az áprilisi ultrám során 65 kilométeres szakaszt jártam be, és voltak rövidebb szakaszok is. A logisztikázást ki kellett találni, hogy A-ból B-be futottam, vagy rajzoltam egy visszavezető útvonalat, így természetesen a 152 km bejárása több kilométerbe “került”. Nagyon izgalmas volt hétről hétre felfedezni olyan rejtett, vagy kevésbé ismert részeit is a Börzsönynek, ahova nehezebben jut eszembe, hogy egy terepfutást szervezzek magamnak. A lehetőség adott volt, s ez a bejárás is a felkészülés különleges része lett. Volt, hogy egyedül jártam be az útvonalat és volt, hogy elkísértek barátok, ismerősökkel találkoztam útközben. A próbázáskor ezeket az elraktározott pillanatképeket is fel tudom majd idézni. A bejárás alatt szerzett élmények is végig kísérnek és tudok erőt meríteni, ha szükségem lesz egy apró pluszra egy-egy ösvényen.

A felkészülés a célegyenes felé fordult, hiszen május 23-án reggel 7 órakor fogok rajtolni. Számolom vissza a napokat, minden nap kicsit gondoskodok arról, hogy egyben legyen a felszerelésem, a frissítésem, az útitervem, a gondolataim. A segítővel kategóriába fogok tartozni az indulók listáján. Ez egy nagy kihívás és azt gondolom, hogy eszméletlen nagy teljesítmény egyedül, segítő nélkül végig járni, de nekem bőven elegendő megmérettetés lesz úgy is, hogy a frissítésemben segítséget kapok. Úgyhogy nincs más hátra, mint fizikailag és lelkileg a legjobb formát odaállítani a képzeletbeli rajtkapuhoz Királyréten május 23-án, vasárnap.”

Pinterest
Termékek