Adózási tippek és krémötletek masszőröknek!

2021.06.10
Adózási tippek és krémötletek masszőröknek!

A lezárás egy éve alatt sokan teljesen inaktív életmódra álltak át, talán soha nem volt nagyobb szükség a masszázsra, mint most. Nem csak a klienseknek, de a masszőröknek is nagy öröm, hogy a nyitással újraindulnak a szalonok. Néhány praktikus információt teszünk közzé a masszőrök számára.

Azzal, hogy megint elérhetők a masszázs, beauty, wellness és spa szolgáltatások, valamint megnyitnak a gyógyfürdők, hotelek, élménykomplexumok, végre újra sok lehetősége van egy profi masszőrnek a munkára, illetve a kezdőknek is a gyakorlat szerzésre. Gyakori kérdés azonban a mentesség, mely számos szépségipari vállalkozónak jár, nézzük, hogy pontosan kiknek.

KATA FIZETÉSI MENTESSÉG: IGEN VAGY NEM?

Ha túl sok benned a kérdőjel, akkor segítünk! Többeket foglalkoztat, hogy kell-e fizetni, vagy nem, mikor és meddig tart a mentesség, valamint, hogy mely TEÁOR számok vonatkoznak rá. A NAV honlapjának információi szerint ezek a tevékenységi körök mentesültek a márciusra és áprilisra vonatkozó adófizetés alól. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mivel az adót utólag fizeted, tehát a márciusit április 12-ig, az áprilisit pedig május 12-ig, ezekre kaphattál mentességet, utána már nem.

MIK EZEK A TEÁOR SZÁMOK?

A teljesség igénye nélkül szemezgetve, ezek:

Fizikai közérzetet javító szolgáltatás (TEÁOR 9604),

M.n.s. egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenység (TEÁOR 9329)

Szállodai szolgáltatás (TEÁOR 5510),

A részletes listát keresd a NAV oldalán, az adókönnyítések menüpontban!

KI NEM ÉLVEZETT MENTESSÉGET?

Fontos tudni, hogy nem mindenkit érintett ez a rendelkezés, kizárólag a megadott tevékenységi körök mentesültek a márciusra és áprilisra vonatkozó adófizetés alól, vagyis csak az a kisadózó (katás), aki az oldalon felsorolt tevékenységek valamelyikét végzi. Ezen túlmenően az is nagyon fontos, hogy a vállalkozás 2021. februárjában a kata adó hatálya alá tartozott, valamint a mentesített tevékenysége is már fel volt véve 2021. februárjában.

MIT TEGYEK, HA BENNE VAGYOK A MENTESÜLTEK KÖRÉBEN, DE MÁRCIUSBAN MÁR UTALTAM?

Ebben az esetben túlfizetésed van, ami nagyon jó hír, így mivel áprilisban a márciust utalod, májusban pedig az áprilist, legközelebb csak június 12. kell átutalnod a május hónapra érvényes kata díjat. Javasoljuk, hogy menj fel az Ügyfélkapudba, ahol hitelt érdemlően tájékozódhatsz a vállalkozásod terheit illetően is.

KELL-E KÖNYVELŐ?

Egy jó könyvelő minden masszőrnek és szolgáltatónak aranyat ér. Ha neked is van, elég csak felhívnod, és megnézi neked, hogy jár-e a mentesség.

MIRE KÖLTSEM A MEGSPÓROLT ÖSSZEGET?

Tudjuk, hogy ezer helye van annak a pénznek, de mivel a vállalkozásodat érinti, azt javasoljuk, hogy költsd rá, avagy fektess magadba, az egyéni fejlődésedbe és a termékkínálatod korszerűsítésébe. Ehhez ajánljuk a Meru Sportcare masszázskrémeit, amelyek között minden masszőr szakember megtalálja a számára megfelelőt.

UNIVERZÁLIS MASSZÁZSKRÉM 1000 ML

Zsíros, semleges masszázskrém univerzális használatra, természetes növényi olajjal és zsírosító vazelinnel dúsítva.

IZOMLAZÍTÓ MASSZÁZSKRÉM 1000 ML

Izomlazító, regeneráló masszírozó krém megerőltetett izmokra.

MAGNÉZIUM MASSZÁZSKRÉM 1000 ML

Magas koncentrációjú magnéziumos masszázskrém természetes növényi összetevőkkel, olajokkal.

SLIM - KARCSÚSÍTÓ ÉS NARANCSBŐR ELLENI KRÉM 1000 ML

A karcsúsító sportolást támogató, narancsbőr ápoló gyors felszívódású bedörzsölő testgél melegítő, bőrpírt okozó hatással.

Utóbbi hatását felerősíti a TESTTEKERCSELŐ FÓLIA!

(Forrás: Sara Beauty Spa)

Termékek