A legjobb lábformáló edzésformák

2022.07.28
A legjobb lábformáló edzésformák

Amikor elhatározzuk magunkat, hogy nekiállunk edzeni, többnyire valamilyen konkrét céllal tesszük azt. A legnépszerűbb cél a fogyás, illetve az, hogy valamelyik testtájunk egy kicsit jobban nézzen ki. A kényes testtájak nemenként változóak, míg a férfiak legtöbbször a felső testüket szeretnék jobb színben feltüntetni (örök motivációs cél a kockahas), addig a hölgyek inkább a lábaikon (ezen belül a fenekükön) alakítanának egy kicsit (vagy sokat). A lábak edzése azonban nem csak a csajoknál (lenne) fontos. Az esztétikus, atletikus test elengedhetetlen „kelléke” a kisportolt futómű, így a fiúknak sem árt, ha néha beiktatnak egy-egy lábnapot.

Nem (feltétlenül) kell súlyzózni

A legtöbben azt hiszik, ahhoz, hogy a lábak izmosak, a fenék pedig kerek legyen, mindenképpen valamilyen súlyzós edzésre van szükség. Természetesen specifikus súlyzós edzéssel is el lehet érni az áhított célt, azonban nem árt tudni, hogy nincs szükség feltétlenül drága edzőteremre ahhoz, hogy a fitneszmodellekéhez hasonló fenékkel, combokkal és vádlival rendelkezzünk. Mivel a láb izomzata gyakorlatilag minden természetes mozgás során dolgozik, számos olyan sportággal tudjuk trenírozni az alsó végtagot, melyre a „lábragyúrás” téma kapcsán nem is gondolnánk. A legkézenfekvőbb dolog természetesen a futás, ám minden olyan sport is játszik, amelyben futni kell (pl. labdajátékok). Amennyiben izomépítés a cél, a futásokat nagy intenzitással kell végezzük (sprintek), így a már említett labdajátékok – pl. kézilabda, futball, kosárlabda – kifejezetten alkalmasak a láb formálására. A kerek fenék elérésének alap mozdulatai a guggolás és a kitörés, amelyekről nem is gondolnánk, hogy az edzőtermi konkrét gyakorlatok mellett mennyi mozgásban megtalálhatóak. A röplabdában, a squashban vagy akár a kangooban is számos olyan mozdulatot találunk, amelyek kísértetiesen hasonlítanak e két klasszikus gyakorlatra. Csak rá kell nézni e sportágak nagy alakjaira, és láthatjuk, hogy sportáguk igencsak alkalmas egy kis fenékformálásra.
Aki nincs nagy barátságban ezekkel a mozgásformákkal, annak természetesen még mindig megmarad a konditerem és azon belül a lábak edzésére optimalizált gépek garmadája, illetve aki mindenképpen szabad levegőre vágyik, az felpattanhat a kerékpárra is, amely szintén hatékonyan formálja a lábak izomzatát.

Amit soha nem szabad félvállról venni

Bármelyik sport legyen is a befutó, az edzéseket érdemes valamilyen bemelegítő krém használatával kezdeni, ezzel elkerülve a kellemetlen sérüléseket. A Meru bemelegítő krémjei többféle erősségben elérhetők, így mindenki biztosan megtalálja nálunk a számára megfelelőt!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Sportkrémek