90 évesen is triatlonozik Buder nővér

2020.11.23
90 évesen is triatlonozik Buder nővér

Apáca. 90 éves. És 45-szörös Ironman. Ő Buder nővér, vagyis Madonna Buder. Érdemes megismerni a történetét, válasz arra, hogy miért nem késő soha elkezdeni és hogy az ember 50 vagy 60 felett is meg tud újulni. 

 

Az amerikai katolikus apáca, aki 67 éve tartozik az egyház kötelékébe, élete során 350 triatlonversenyen indult, ebből 45 teljes távú Ironman (3,8 km úszás, 180 km kerékpározás, 42 km futás) volt.

Története nem csak azért különleges, mert 90 évesen még mindig triatlonozik, hanem azért is, mert csupán 48 éves korában, egy pap tanácsára kezdett futni, a triatlonba pedig 52 évesen vágott bele.

Buder nővér az egésznapos szolgálat – például börtönbe is jár elítéltekhez – mellett végzi az edzéseit, aktivitása a kora előrehaladtával mit sem csökkent. Az egész triatlonban számára az a legnehezebb, hogy hogyan kezelje a népszerűséget, folyton csipog a telefonja és jelez a számítógépe, állandóan interjút kérnek tőle.

„Ha valamit, hát ezt nem tudom megszokni. Az, hogy az ember örökké elérhető, nagyon fárasztó.”

A sikerhez vezető utat úgy magyarázza, hogy először van az álom, abból fejlődik ki a vágy, aztán abból lesz az elszántság, amiből kialakul a fegyelem, legvégül pedig megjelenik a végső elhatározás arra vonatkozóan, hogy meg mered csinálni azt, amit megálmodtál.

Ízlelgessük: 48 évesen kezdett futni, 52 évesen triatlonozni, és 90 évesen is sportol.

Csodák... mégiscsak vannak?

 

Fotó: TriSport Magazin

Sportkrémek