40 percen belüli 10 kilométert villantott a Meru futója

2021.02.16
40 percen belüli 10 kilométert villantott a Meru futója

Filó Edit, a Meru csapat tagja elképesztő időt repesztett a hétvégén, élete legjobb idejét érte el edzés közben 10 kilométeren. Edit a versenyek hiányában is próbálja edzőjével, Rakonczai Beával közösen motiválni magát. Mit mondjunk? Sikerül neki!

 

„A hétvégi hosszú futásokat általában futótársakkal futom, így sokkal könnyebb tartani a tempót, hamarabb elszáll az idő. Vasárnap ez máshogy alakult, sérülések, egyéb programok miatt magamra maradtam, egyedül futottam. Feladatos edzésem volt, 10 km tempófutás, hosszúba (20 km) ágyazva.

Az edzéseim alapján reális cél volt, hogy 40 percen belül futok, azonban futótársak hiányában, az egész hetes hideg időt tekintetbe véve, kicsit hitetlen voltam ezzel kapcsolatban.

Edzőmmel, Rakonczai Beával, átbeszéltük, hogy építsem fel a futást, mikor legyen iramváltás, segített abban is, hogy elfogadjam versenyek hiányában is fejlődök, tudok egyedül futni.

Így sikerült a 10 km-t, 39:52-es idővel teljesítenem, ami az idei első egyéni csúcsom, nagyon örülök az eredménynek.

És egy picit a részelekről. Bemelegítésre mindig rászánom az időt, 25 percet futok könnyű tempóban, ezt követi 6-8 repülő futás. Téli időszakban ilyenkor több réteg ruhát is felveszek, bemelegítés után leveszem az extra darabokat és jöhet is a tempó futás.

A levezetést szintén nagyon fontosnak tartom, ami körülbelül egyezik a bemelegítés időtartamával.

Közvetlen edzés, fürdés után pedig Meru magnézium olajat használom, az erősebb, tempós futások után, este pedig másik kedvencemmel még bekenem a vádlim, Meru Help regeneráló sportkrémmel.”

Sportkrémek