Hírlevél

A járvány ideje alatt kollégáival együtt példásan helytállt Sarah Sellers áplónő, altatóasszisztens. A tucsoni Banner-University Medical Center munkatársának azonban van egy másik „foglalkozása” is. Kiváló futó, ő a 2018-as Boston Marathon ezüstérmese.

Sarah heti negyven órában dolgozott ápolónőként, reggelente négykor kelt, hogy meg tudja csinálni az edzéseit. Főiskolásként viszonylag jó 5 és 10 ezres futónak számított, de egy sérülés miatt visszavonult. Csak azért kezdett újra futni, mert formában akarta tartani magát, no meg az elég kemény kórházi munka mellett szüksége volt egy kis feszültség levezetésre.
Nem akarta egyedül elkezdeni a futást, ezért megkereste a főiskolai edzőjét, Paul Pilkingtont, hogy írjon neki edzéseket, de azt is kérte tőle, hogy időben ne legyen sok az az edzés, ugyanis a munkája miatt nem tud a futással behatóbban foglalkozni. Főleg technikai és gyorsító edzéseket állított össze neki Paul, egész más edzésterv alapján dolgozott Sarah-val, mint a profikkal, ennek ellenére Sarah 2017-ben megnyerte a Utah Marathont. Ez volt élete első 42 kilométere egyben.
2018-ban Bostonban csak azért indult, mert az öccsét el akarta kísérni, nem volt nagy terve a tekintélyes versennyel. A nagyon kemény, esős, hideg, szeles időben végül az előre tervbe vett 2:37-es időnél rosszabbat ment – mint ahogy az egész mezőny gyengébben futott az embertelen körülmények miatt –, 2:44:27-tel ért célba és lett második.
Azóta még faragott le az idejéből és az olimpiai kvalifikációra is van esélye, de ő nem akarja otthagyni az egészségügyis hivatását. A bostoni siker után megrohamozták az újságírók, a rá nehezedő nyomástól, a három új szponzorától és a nagy elvásártól már-már megváltozott a futáshoz való viszonya, de szerencsére visszatalált a régi útra, ezért sem akarja otthagyni kórházi állását: ha fókusz megoszlik, nem támaszt maga elé túl nagy elvásárokat, nem teherként éli meg a futást.
A most 29 éves Sarah még akkor sem gondolt arra, hogy talán túl kockázatos a hivatása, amikor a járvány miatt Amerikában kritikussá vált a helyzet. Munkatársaival együtt kitartóan küzdött a kihívások ellen – hajnalban vagy későn este pedig elvégezte a szokásos futóedzését.

Fotó: US Today

facebook

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!